Marloes Oosterhof

 

Ik ben Marloes Oosterhof, geboren op 12 april 1989. Sinds 2012 woonachtig in de gemeente Midden-Groningen. Waar ik in Zuidbroek de paarden train en dressuurles geef.

Na het behalen van mijn VWO-diploma, ben ik gaan studeren aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden, waar ik de HBO-opleiding Paard & Management volgde. Deze opleiding stelde mij ook in de gelegenheid om interessante en leerzame stages te volgen, zo heb ik stage gelopen bij toentertijd Stal Laarakkers in Winschoten en bij Dressuurstal Adelinde Cornelissen. Deze studie heb ik in 2013 met succes afgerond. Na deze studie heb ik van mijn hobby en passie mijn beroep gemaakt, paardrijden of beter gezegd paarden trainen, waarbij ik het beste uit mijn paarden en het beste uit mijzelf wil halen.

Ik wist al heel vroeg dat ik wilde paardrijden, dat was in Ponypark Slagharen toen ik drie jaar oud was. Maar ik mocht van mijn ouders pas op ponyrijden als ik mijn zwemdiploma’s had gehaald. Dus toen ik 6 jaar oud was kreeg ik mijn eerste ponyles op Manege Biessum in Delfzijl. Op mijn 11e kreeg ik mijn eerste pony Woldstreek’s Elvera, een super knappe welsh-pony. Na veel vallen en opstaan, zijn we uiteindelijk Z1 geworden en meerdere malen kampioen van Groningen.

Toen ik 15 jaar was kreeg ik mijn een eerste paard, genaamd Ravelaire. Ravelaire was niet zo groot, maar kon ontzettend goed lopen en had een heel goed achterbeen gebruik. Het was voor mij niet altijd even makkelijk, want hij was in zijn jonge jaren best wel kijkerig. Ik heb Ravelaire alles geleerd en Ravelaire heeft mij alles geleerd. We zijn begonnen in de L2 en uiteindelijk Lichte Tour geworden. Ook hebben we een hele leerzame Young Riders-periode gehad en zijn we 8 jaar achtereen geselecteerd voor het Rabobank Talentenplan. Aan hem heb ik alles te danken, we hebben een super mooie tijd samen gehad en op mooie concoursen mogen rijden, zoals CHIO Rotterdam, Outdoor Gelderland en ook Internationale Concoursen in Oostenrijk en Frankrijk.

Na Ravelaire reed ik verschillende paarden, meest eigen paarden maar ook paarden voor verschillende eigenaren. Het is elke keer weer een uitdaging om een weg te vinden om het beste uit het paard te halen, geen paard is namelijk gelijk. Dat kan ik natuurlijk niet alleen daarom ga ik geregeld trainen bij Alex van Silfhout.

Maar zonder de allergrootste hulp van mijn ouders was het mij nooit gelukt om mijn droom te verwezenlijken, om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken, om te doen wat ik het allerliefste doe, paardrijden en inmiddels haal ik ook heel veel voldoening uit het lesgeven. Ik ben mijn ouders enorm dankbaar voor het geloof en het vertrouwen dat zij in mij hebben en dat zij mij daar altijd in  gesteund en gestimuleerd hebben.

Door de jaren heen heeft mijn vader een succesvolle fokkerij opgebouwd. Elk jaar worden er gemiddeld 2 veulentjes geboren. Wanneer deze oud genoeg zijn ga ik er mee aan het werk. Op deze manier heb ik continu getalenteerde paarden te rijden en is mijn vader verzekerd dat zijn fokproducten de juiste opleiding en kansen in de sport krijgen. Ik hoop dat deze bijzonder mooie samenwerking nog heel lang mag duren!

Liefs,

Marloes Oosterhof