Gabbana Reserve-Kampioen ZZ-licht

marloes Nieuws

Afgelopen weekend vonden de Groninger Kampioenschappen plaats in de HJC Manege in Tolbert. Alle vier mijn wedstrijdpaarden hadden zich, door middel van de selectiewedstrijden geplaatst, voor dit kampioenschap.

Gisele en Hudson waren helaas heel erg onder de indruk van de entourage, waardoor ze veel te veel spanning hadden in de ring om goede proeven neer te kunnen zetten. Verder was ik wel super tevreden over hoe Hamilton het deed in de M1, hier daar kon het een beetje netter, maar hij bleef er super aan trekken de hele proef. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld met de score van 62.67%.

Maar Gabbana maakte het hele weekend goed. Ze was zaterdag super goed te pas en ik kon er fijn aan rijden. Na de gewone proef stonden we op een vierde plek en met het resultaat van de kür op muziek klommen we op naar de tweede plek. Dat betekende dat we reserve-kampioen in het ZZ-licht waren geworden en het belangrijkste een ticket voor het NK hadden verdiend.

Ook super trots ben ik op mijn lesklant Indy de Weerdt zijn werd met haar knappe pony Kentijn gewoon kampioen in de L2 DE!