Update

marloes Nieuws

De afgelopen tijd heb ik een beetje verzaakt wat betreft het bijwerken van de Nieuws-pagina, maar dat betekent echter niet dat we stil gezeten hebben. Het is dus de hoogste tijd om even een update te geven.

Gabbana wordt stukken constanter en gelatener en dat is ook terug te zien aan de prestaties op de wedstrijden, zo behaalde ze haar laatste wedstrijd zelfs een mooi percentage van boven de 65% en een 3e prijs in de ZZ-licht. Thuis zijn we rustig aan trainen voor de overstap naar het ZZ-Zwaar.

Gisele is de afgelopen periode gepromoveerd naar de Z2 en heeft hier gelijk al meerdere winstpunten in behaald. Dit betekent dat ze nu naast het Elite en Ibop-drs predicaat, nu ook het sport-predicaat op zak heeft. We hebben besloten om haar verder in te gaan zetten voor de fokkerij. Ze is inmiddels gedekt met de hengst Secret (v. Sezuan), nu is het afwachten of ze drachtig is en dan hopelijk volgend jaar een prachtig veulen. Ik zal haar dit seizoen nog gewoon blijven starten, daarna mag ze met zwangerschapsverlof.

Hamilton heeft na een paar succesvolle M2-proeven, zoals tijdens Indoor Tolbert waar hij een tweede prijs behaalde, in het begin van het outdoor-seizoen de overstap gemaakt naar de Z1. De resultaten kunnen allemaal nog constanter, maar het is zeker niet onverdienstelijk. Inmiddels zijn er al meerdere winstpunten en prijzen behaald in de klasse Z1 en dat vind ik best knap met zijn nog maar 6 jaren oud.

Hudson laat thuis al hele goede dingen zien, zo beheerst hij alle Z-oefeningen al. Maar hij heeft op wedstrijden nogal wat spanning, mede doordat hij heel angstig is voor andere paarden. Vandaar dat ik hem “gewoon’ M1 start om het voor hem niet te ingewikkeld te maken en hem meer vertrouwen te geven op de wedstrijden. En ik heb het idee dat dat zijn vruchten gaat afwerpen, want hij gaat het heel goed doen. Zo behaalde hij de laatste wedstrijden dikke scores van 207 en 199 punten en een 2e en 4e prijs. De laatste wedstrijd was tevens een selectie voor de Groninger Kampioenschap.

Izaara en Jacky Ickx wil ik alle tijd geven. Izaara is een hele getalenteerde maar ook een hele sensibele merrie, die echt de tijd nodig heeft om het in haar hoofd allemaal te verwerken. Jacky Ickx is veel ongecompliceerder, hij doet alles met gemak en vindt alles leuk. Maar hij meet inmiddels al 1.76m en heeft dus echt de tijd nodig om sterk te worden in zijn lijf.

Key West en Kygo zijn in oktober 2017 uit de opfok gekomen, inmiddels hebben ze al veel bijgeleerd en worden het stoere kerels met het veel talent. En dat talent mochten ze laten zien tijdens de Open Noord Nederlands Kampioenschap (ONNK) vrijbewegen. Key West was helaas veel te veel onder de indruk van de entourage en liet daardoor niet zien wat hij in huis heeft, het leek meer een race-eend dan een dressuurpaard. Kygo zijn optreden daarentegen was goed genoeg om door te gaan naar de finale en daar deed hij er nog een schepje boven op en wist daar een hele mooie 3e plaats te behalen! Van de zomer zullen we eens gaan kijken hoe ze het onder het zadel doen, maar ik heb alle vertrouwen in deze twee toppers.

En last but definitely not least, de Queen of the stable Prizarma zit aan het einde van haar dracht, half juni verwacht ze een veulen van de hengst Incognito (v. Davino V.O.D). Het blijft altijd spannend of alles goed ter wereld komt, maar ik kijk er erg naar uit, want ze heeft ons al zoveel fijne paarden gegeven!

Ook heb ik Beaucaro (v. Tuschinski), welke bij mij in training stond, in de klasse ZZ-zwaar gestart. Hij behaalde tijdens zijn debuut direct winst en hiermee was het doel, om hem ZZ-zwaar te klasseren, behaald. Inmiddels is hij dan ook weer naar zijn eigenaren terug.

Kygo tijdens de voorselectie van de ONNK